1 av 2
Dennis och Hasse i Flamingokvintettens dansbandsbuss.
2 av 2
Olle och Yvonne ordnar varsin konsert för de hjälpande i Haiti och Chile.

Flamingo, Åhej och Haiti

Tänk att få uppleva hur det är i en dansbandsbuss som rullat i 50 år med självaste Flamingokvintetten? Detta fick reporter Brolléus vara med om denna morgon. Nyvakna efter onsdagskvällens framträdande på Växjö Teater tog Dennis Janebrink och Hasse Larsson emot och visade hur dom sitter, sover och står.

I studion gästade Olle Sandberg och Yvonne Steen-Ohlander för att berätta om sina insamlingskonserter för Haiti och Chile samt för att lyssna på ny musik och tycka till om den.
Och det blev som vanligt ett blandat utfall:
Om Tylöflickorna om deras låt "2samhet" tyckte de väldigt olika, åhej från Yvonne, ånej från Olle.
Däremot var samstämmigheten total om Ann-Louise Hanssons nyinspelning av "Mellan dröm och verklighet":Åhej!
Samstämmigheten var lika stor om det gotländska bidraget "Jag ynski mi" med Julia Bendelin och Evert Hansson. Absolut inget för fastlandet - ånej.
Däremot var i sanning tummen upp för nyinspelningen av "We are the world". 81 amerikanska artister har gått in i studion för att göra en låt för Haitis folk. En underbar låt älskad av både Yvonne och Olle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".