Declan McGarry - en ny stjärna?
Fredag 26 november

Declan gör en Roxette

Evald och Eva Karlsson från Hovmantorp var i USA och hälsade på sin son i Franklin, strax utanför om Nashville, förra sommaren. Grannen till sonen satt ofta i trädgården och spelade gitarr - en ung kille med en fantastisk röst, tyckte Evald och Eva. Efter några dagar lärde dom känna varandra ganska bra och Declan, som grannen hette, berättade att han var i Nasville för att försöka få spela in en skiva.

Nu, drygt ett år senare, är skivan klar och Declan skickade som han lovat över en skiva till Karlssons i Hovmantorp. Och Karlssons Declan-skiva är garanterat den enda i sitt slag i Sverige. Morgon i P4 hoppas nu på att göra en omvänd Roxette, dvs att någon har med sig en skiva med en okänd artist som en radiostation börjar spela och som därefter blir dundersuccé.

Summer heat heter låten som Morgon i P4 premiärspelade i Sverige. Frågan är om Declan McGarry från och med nu är på väg att bli riktigt stor i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".