1 av 3
Roland "Rolle" Falk, skejtande pojkgubbe.
2 av 3
Pojkgubbe och skejtare sedan 25 år. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
3 av 3
Roland åker i skatehallen i Ljungby. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Pojkgubben som åker skateboard

5:43 min

Roland "Rolle" Falk är en pojkgubbe på 36 år som älskar att åka skateboard. Han har bildat förening för att främja skateåkandet i Ljungby och enligt honom finns det inget bättre här i livet än att åka skateboard.

– Jag började när jag var tio år kanske och idag skiljer sig åkandet ganska mycket. Det skiljer sig både tekniskt på brädorna och åkteknik, säger Rolle.

Har du aldrig känt att du borde lägga skateboarden på hyllan?
– Nej, absolut inte. För mig är skateboard livet. Det är det här jag älskar att göra och man jobbar liksom för att kunna åka.

Åkandet går i vågor, mest beroende på att skador behöver tid att läkas och genom åren har det blivit en och annan skada.

– Jag har ett knä och en axel som jag har opererat. Annars har det varit mycket handleder som tagit stryk och hjärnskakningar och sånt där. Är det något man måste lära sig inom skateboard så är det att ta stryk. Ett trick kan ju kräva hur mycket som helst och du vet att du kommer slå dig.

Uttrycket Old basterds har myntats för skateboardåkare som har några år på nacken.

– Det tycker jag är ganska bra. Det är skitigt och det är hårdrock, säger Rolle. 

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista