Elis Edin Markskog.
P4 Morgon

Elis stöttade punkare i Indonesien

11 min

I april åkte grindcorebandet "The Arson Project" till Indonesien för att stödja 65 punkare i landet som greps, tvångsrakades och sattes i moralskola. Elis Edin Markskog från Växjö är gitarrist i bandet och berättade om hur det var att turnera i landet där hård musik är väldigt populär.

Inga större incidenter mellan The Arson Project och polisen inträffade. Inte som i Aten 2011 då de blev förföljda och stoppade av polisen, men i Indonesien trillade däremot sångaren av scenen och fick svåra nackskador.

– Men det brukar bli så, det är inte första gången, säger Elis om sångaren. Han brukar kasta sig ut i publiken och då är det lätt att en olycka händer, säger han.

Han säger också att om han skulle ha hamnat i fängelse i Indonesien på grund av sitt stöd för punkarna, skulle han bara sett det som en erfarenhet. På frågan om han söker konflikter svarade han dock; nej!

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista