1 av 2
Loreen med ensemble jublar sedan de gått vidare till finalen i Eurovisionsschlagerfestivalen på lördag. Foto: Tore Meek/Scanpix.
2 av 2
Göran Sagstuen i Baku med sina nya vänner. Foto: Göran Sagstuen
p4 morgon

Göran rapporterar från Baku

4:00 min

Det är varmt i Baku och Loreen är riktigt het och en favorit bland publiken i Eurovision Song Contest. Så beskriver Göran Sagstuen sin vistelse i staden som just nu bara förknippas med musiktävlingen nummer ett.

– Det råder schlageryra i Baku, lite som om de hade fått anordna OS.

Göran Sagstuen hade med sig en stor sverige-flagga till semifinalen igår. Han berättar att Loreen verkar vara riktigt populär och en riktig stjärna bland publiken i Azerbajdzjan. Finalen i Eurovision Song Contest i Baku går av stapeln på lördag.

– Det är mellan 25 och 28 grader varmt och staden består av breda boulevarder. Staden ligger vid havet och stora Azerbajdzjanska flaggor vajar i vinden, det ser ut som en film, säger Göran Sagstuen som är med P4 Morgon över Skype.

Hur var det på semifinalen i torsdags?

– Det var jättekul, Jag sitter med danska delegationen av någon anledning, men de är helt underbara! Det är också roligt att sitta där och höra vad Danmark och de andra nordiska länderna tycker och tänker, säger Göran Sagstuen.

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista