1 av 2
Oscar, Axén, Jepson och Jens coachade Hannes, Leonard, Dennis och Isak. Foto: Per Brolléus
2 av 2
Unga musiker från Ljungby ställer frågor till stjärnorna från The Ark.
P4 Morgon

Arkarna coachade unga musiker

8:25 min

Förra sommaren gjorde Jens Andersson, Martin Axén och Mikael Jeppson sista spelningen med The Ark. Bandet från Rottne gick från en källare och spelningar för någon enstaka kompis till att bli megastjärnor. Nu berättar och hjälper några av The Ark-medlemmarna unga musiker i länet att göra samma resa.

Bandet Fear Remains har funnits i ett drygt år och hade inte spelat en enda gång live när dom denna kväll på Grand i Ljungby fick träffa tre fd Ark-medlemmar som en gång i tiden var på exakt samma punkt som Hannes, Leonard, Dennis och Isak är just nu.

– Det är först och främst en ära att få vara med om det här, menade Dennis. Sen tror jag att ett sånt här möte kan få oss att fatta vilket enormt hårt arbete det är att komma så långt som The Ark kom.

– Det låter klyschigt, men att ha kul är det absolut viktigaste, säger Martin Axén innan han och övriga ger sig in i den stora salongen för att lyssna på två band från Ljungby och därefter ge coachning åt de unga musikerna.

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista