1 av 6
Per "Sveriges Mest Välklädda Man" visar sina ultramoderna shorts. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
2 av 6
- Skjortan matchar visst mina strumpor... Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
3 av 6
Per Ingemarsson - landets mest välklädda man. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
4 av 6
Och så här ser en modern man ut i shorts. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
5 av 6
- Ibland förstärker jag min coola stil med dessa tofflor. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
6 av 6
- Sånt här går hem, menar Per. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
P4 Morgon

Landets mest välklädde man!!!

7:51 min

Per Ingemarsson är mannen som aldrig brytt sig särdeles mycket om hur han klär sig. Frun klagade, skoleleverna klagade, släkten klagade.

- Men så såg jag en artikel i Aftonbladet där dom sökte landets mest välklädda män. Jag skickade in en bild, kom med i tävlingen - och vann, berättar en nöjd man som numera kan titulera sig Sveriges Mest Välklädda Man.

Per är ganska nöjd just nu. Från hånad man som klätt sig precis hur som helst till prisad herre som nu kan konstatera att hans schabbiga stil gått hem hos, åtminstone, Aftonbladets läsare. Per, som jobbar som lärare på Angelstadskolan utanför Ljungby, visar bl a upp sina extremt korta shorts för reporter Brolléus.

- Alla tycker dom är för korta och att det här är helt ute. Men nu när jag korats till landets mest välklädde så hävdar jag att kortbrallorna (som mamma sydde upp för många år sedan) är högsta mode.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista