1 av 6
Per Brolléus och övriga P4-gänget finns i dag i Ryd.
2 av 6
Per Brolléus pratar med "Sheriffen i Ryd", Kjell Johansson. - Dieselstölderna är det största problemet just nu, säger han. - Jag ville lägga av med att jaga bovar, men alla fortsatte ringa, säger han vidare. Foto: Sveriges Radio.
3 av 6
Hunden Cayzi har fångat många bovar i Ryd tillsammans med husse Kjell. Foto: Sveriges Radio.
4 av 6
Roger Bergvik pratar med några Rydbor. Foto: Sveriges Radio
5 av 6
Bodil Persson kan allt om Ryd. Foto: Sveriges Radio
6 av 6
Pia Kareld och mamma Pernilla Karlsson med barnen Emil och Lisa. Foto: Sveriges Radio
P4 morgon

Fortfarande ringer det hos Sheriffen i Ryd

7:43 min

I dag landar P4-turnén i Ryd. Bodil Persson berättar allt hon vet om Ryd, Pia Kareld driver med framgång högstadieskolan och än ringer folk efter Sheriffen Kjell Johansson.

P4-turnén träffade Bodil Persson som kan allt om Ryd och som därför blev den lilla ambassadören för Ryd i dag.

För några år sedan beslutade kommunen att det inte skulle finnas något högstadium i Ryd och lade ner det. Då drev redan Pia Kareld och hennes föräldrar en skola som de då utökade och nu går där 60 elever i årkurserna 7-9.

En man som hållit viss ordning och reda i byn, det är Sheriffen i Ryd, snart 75-åriga Kjell Johansson. Förr jagades det rånarligor men numera har det lugnat sig. Och med bägge knäna utbytta och en fot steloperarad är det heller inte lika lätt.

– Men jag har en fot kvar att sparka dem med om det behövs, säger Kjell Johansson.

Fortfarande får han mycket samtal om det händer något i byn, ofta flera i veckan. Till sin hjälp har han schäfern Cayzi.

Turnén fortsatte i

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista