Gaia Ahlin och Joacim Benes. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
P4 Morgon

"Kärleksfestival i Ljungby behövs"

Joacim Benes: "Jag heter Jocke, inte "bögen" Jocke"
3:46 min

För att stärka och samla HBTQ-personer i Ljungbyområdet arrangeras en lokal Pride-festival, Kärleksfestivalen med start ikväll. Enligt arrangörerna är det här något som behövs på mindre orter för att visa att man stödjer människor med olika sexuella läggningar.

– Jag vill bli respekterad för att jag heter Jocke, inte "bögen Jocke". Jag tror att en lokal Pride-festival behövs för att man ska känna att man inte är ensam och att det finns folk som stöttar, säger Joacim Benes, ordförande i RFSL Kronoberg.

Joacim Benes besökte morgonstudion tillsammans med Gaia Ahlin och de disktuterade med Peje och Sofia bland annat om orden bakom HBTQ. En förkortning som betyder homo-, bi-, trans- och queerpersoner.

– Egentligen vill man inte ha en stämpel eller etikett på sig. Men för vissa kan det handla om att vilja synliggöra sig lite, säger Joacim Benes.

Budskapet med kärleksfestivalen är kort och gott - kärlek. Ikväll blir det alltså festivaltåg genom Ljungby och priser kommer delas ut till bäst utklädda bland annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".