Tennisprofilerna Berndt Martinsson, Stefan Edberg och Carl-Axel Hageskog. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
P4 Morgon

Kroppsvärme hettar upp nya hallen

Om en dryg vecka invigs det nya tennishuset i Växjö, Södra Climate Arena. Fyra nya tennisbanor i en annorlunda hall som stöttas av tennisprofilerna Stefan Edberg och Carl-Axel Hageskog.

– Det blir bra det här, säger Carl-Axel Hageskog och tittar ut från läktaren över de fyra röda hardcourtbanorna.

– Jag tror den här arenan är ett måste för att Växjö åter ska vara svensk tennis huvudstad.

Ska locka nya tennisstjärnor
Tanken är att den nya tennishallen bland annat ska vara träningscamp för universitetsstuderande blivande tennisstjärnor.

– Inte bara svenska, utan från hela världen, påpekar Stefan Edberg.

– Växjö har ett oerhört gott rykte inom världstennisen. Det ska vi utveckla och förhoppningsvis få en del av de idag 150 svenska tennisjuniorerna som idag pluggar på stipendium i USA att istället välja att göra det här i Sverige och i Växjö.

Just det faktum att så många svenska tennisungdomar finns på andra sidan Atlanten gör att yngre svenska duktiga tennisspelare saknar riktigt bra sparring, vilket hämmar svensk tennisutveckling.

Värms av kroppsvärmen
Den nya hallen i Växjö invigs i slutet av augusti och är ett bygge som till största delen består av trä.

– Det har inneburit enorma klimatvinster, berättar Carl-Axel Hageskog. Sen värms hela byggnaden upp av kroppsvärmen från de som spelar, vilket också är unikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".