Konstant telefonpratande Pär Faeltenborg. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
P4 Morgon

Älmhults mest stressade man

Det ringde tre samtal under första minuten som vi intervjuade Älmhultsdagarnas general Pär Faeltenborg. "Och det har nog ringt ett 40-tal personer hittills idag", konstaterar generalen själv. "Jo, det är lite körigt just nu..."

Den största begivenheten på årets Älmhultsdagar kan antas vara Diggilo-konserten med Markoolio, Jessica Andersson, Thomas Petersson och många fler. Tiotusen personer räknar man med på Älmekulla på lördag kväll. Men det är nog det minsta jobbet för festgeneralen Faeltenborg just nu.

– Ja, det där löser dom själva. Värre är det med var bajamajorna ska stå, försäljare från när och fjärran som ringer, hantering av all personal och så vidare.

Älmhultsdagarna är i år utspridda till tre huvudplatser. Dels inne på torget i Älmhult och dels på Älmekulla samt det nya handelsområdet. Årets fest pågår fredag till lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".