P4 Morgon

"Det börjar likna telefonterror"

Karl-Göran Göransson bor i Vegby Bolsgård utanför Moheda. För flera år sedan köpte han lotter från Svenska Postkodlotteriet. Prenumerationen är nu avslutad, men Karl-Göran Göransson tycker att det är svårt att få lotteriet att sluta ringa, och kallar det telefonterror.

– Det börjar likna telefonterror. En gång i tiden hade jag postkodlotter, men jag sa upp mig. De fortsatte att ringa och skickade ut brev. Jag har vid flertal tillfällen talat om att jag inte vill vara med och ändå ringer de. Förra veckan ringde de flera gånger, säger Karl-Göran Göransson.

– Enda sättet att bli av med dem var att säga upp autogirot, men det är så längesen. Det jobbiga är nu när det börjar likna telefonterror, säger han.

Emma Knutsson är pressansvarig på Postkodlotteriets pressansvarige. Hon menar att det inte ska fungera på det här sättet, vill man inte att företaget ska ringa så ska man inte heller behöva få några telefonsamtal.

– När man är kund hos oss godkänner man att vi får kontakta dem, det gäller även ett tag efter att man slutat vara kund. Det är branschpraxis, säger Emma Knutsson.

– Det ska räcka att ringa eller mejla in för att vi ska sluta ringa, då sätts man på en spärrlista och då är man garanterad att det inte kommer fler samtal.

Får ni ofta påstötningar från folk som försökt avbryta men inte lyckats?

– Att avbryta en prenumeration är en annan fråga, det är en affärsuppgörelse och då behöver man skicka ett brev till oss och avsluta prenumerationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".