"Jag brukar vara i skateparken, men det brukar vara personer som kör BMX. Skulle ni kunna bygga någon BMX-park i Växjö?" Så skriver Edgar Eriksson till kommunen. Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio
p4 morgon

Edgar önskar BMX-park i julklapp

5:58 min

Edgar Eriksson är åtta år och har skrivit ett förslag till kommunen: han vill ha en ny BMX-park. Men det var två månader sedan och Edgar har fortfarande inte fått svar. Vi bjöd hit Anette Fransson som är handläggare på kommunen för att reda ut varför det blir så.

Edgar Eriksson önskar sig en BMX-park i julklapp av kommunen. Men själv åker han inlines.

– De åker på våra banor och då blir det trångt, säger han.

Därför har Edgar skickat ett medborgarförslag till Växjö kommun. Där är Anette Fransson handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Medborgarförslagen kommer först till kommunfullmäktige, berättar hon. Där bestämde de sig för att skicka det här förslaget vidare till fritidsnämnden. Och så hamnade förslaget hos Anette Fransson.

– Att det tagit lite tid beror på att det har kommit fler medborgarförslag och så har vi lite andra frågor på vårt bord, säger hon.

Hur gör ni nu?

– Jag ska titta på det och ta fram en rekommendation till politikerna på hur jag tycker att vi skulle kunna lösa det här. I slutändan är det alltid politikerna som bestämmer.

Hur djupt kan du gå i frågan, kan du ta på dina inlines och testa?

– Det kan ju vara så att jag går bort till Spetsamossen och kanske pratar med någon som kör BMX. Det kanske finns en lösning utan att bygga nya ramper eller så bör vi kanske hitta en annan lämplig plats för BMX-cyklarna.

Kan det vara klart till jul, som Edgar hoppas?

– Edgars förslag kommer att komma upp till beslut den 17 december. Då kommer Edgar att bli inbjuden. Fritidsnämndens politiker tycker det är intressant med anläggningar för spontanidrott, men exakt hur det blir med det här, det vågar jag inte uttala mig om, säger Anette Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista