Saskia Husberg och Agnes Forstenberg med en av hemligheterna. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
P4 Morgon

De berättar dina hemligheter

1:20 min

I turkosa brevlådor uppsatta på stan har växjöborna fått lämna in sina hemligheter. De avslöjas nu genom att gestaltas på scen i ett teaterexperiment.

– Det här är ett försök att lära känna Växjö. Jag är nyfiken på vad människor här tänker på och drömmer om. Jag är också fascinerad av hemligheter - varför man har dem och varför man vill bli av med dem, säger Agnes Forstenberg, projektledare för teaterföreställningen.

De har fått in ett 30-tal hemligheter på en månad som handlar om allt från brott som stöld till saker som man gillar i hemlighet.

Experimenten, där publiken och en forskare är en del av föreställningen, går under titeln “Hemligheternas källare” och är ett samarbete mellan Uffes Änglar och Regionteatern Blekinge Kronoberg.

– Vi har inget manus utan bara hemligheter. Vi kommer att testa dem på lite olika sätt genom att vara den som har hemligheten eller den som någon gång får veta den till exempel, berättar Saskia Husberg, skådespelare.

Under torsdagskvällen är det dags för premiär. De turkosa lådorna finns kvar runt om i Växjö fram till maj.

En av hemligheterna

När jag var liten brukade jag plantera blommor. Brukade göra det när mamma och pappa jobbade. Ingen av mina kompisar visste det. För de var ju killar, då kanske jag skulle bli mobbad? Men jag älskade det mest av allt. Men har fortfarande inte berättat för någon att jag gjorde detta.

Nyheterna P4 Kronoberg

nyheter.kronoberg@
sverigesradio.se

0470-72 60 50
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista