Storhandling på gång. Foto: Scanpix
P4 Morgon

Lyssnarna och forskaren om fenomenet Ullared

Vi pratade fenomenet Ullared i P4 Morgon. Vad är det som gör att en del tycker att det är lite skämmigt att berätta att de varit där och shoppat loss? Och vad finns det för tips för den som vill bli en lågprisvinnare? Här samlar vi upp röster från våra sociala medier och webben. Du kan också läsa vad forskaren tycker om vårt shoppande. Kommentera gärna du också!

Forskaren: "Att shoppa har blivit en hobby"

Karin M Ekström. Foto: Privat

Karin M Ekström är professor vid Borås Högskola och har forskat kring Ullared.

- Det är verkligen ett fenomen. Det är ofattbart att de omsätter 4.3 miljarder och inte ligger i en stad utan på landsbygden.

Vad är det som gör att folk åker dit?

- Det är låga priser så man upplever att man fyndar. Det är också många som ser det som en semesterresa där de låga priserna betalar resan. Det är ett fritidsnöje och en upplevelse som för många blivit en familjetradition. Många åkte dit som barn och sen åker de dit med sina egna familjer.

Kan man kalla shoppingen för en hobby?

- Absolut, vi har fått mer tid att spendera på vår fritid. Samhället har utvecklats. Vissa har mer pengar, andra mindre men generellt sett så har vi mer pengar att spendera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista