Josef Zanier och Moa Olofsson har jobbat tillsammans och resultatet ska bland annat bli en välgörenhetskonsert till förmån för RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar. Foto: Martina Svensson/Sveries Radio
P4 morgon

Tro, hopp och kämparglöd

8:47 min

Moa Olofsson går tredje året på Växjö Katedralskola och har i sitt projektarbete valt sina två stora intressen - idrott och musik. En del av projektet består av en skriftlig redovisning om CP-skador och habiliteringsträning. Där har hon haft stor hjälp av Josef Zanier som har en CP-skada och som med sin familj har delat med sig av sina erfarenheter och upplevelser.

En andra del i projektet är en välgörenhetskonsert "Tro hopp och kämparglöd" där alla inkomster och bidrag går oavkortat till RBU-Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

– Jag ville gärna göra något som andra också kan ha glädje och nytta av och som är givande på flera plan, säger Moa Olofsson.

– På konserten ska jag tacka Moa för att jag fick vara med i hennes projekt. Sedan ska pappa och jag förklara lite hur det är att ha en CP-skada, säger Josef Zanier.

Den 3 mars är det dags i Växjö Domkyrka. Pengarna kommer oavkortat att gå till idrottsinriktade aktiviteter för rörelsehindrade barn och ungdomar i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista