1 av 2
Alexia Cabrera utanför restaurangen som hon jobbar på i Nashville, USA.
2 av 2
Alexias mamma Anna-Maria bor i Ryd tillsammans med busschaufför Lasse. Han till vänster är Hasse Altbark...

Världen är så liten så...

Hasse åkte till Amerika...
Här är hans smått otroliga berättelse om hur otroligt liten världen ändå är.

Det började med en enkel måltid i Nashvilles musikkvarter. Jag och min vän Christer Andersson behövde mat mellan besöken på alla musikställen och satt där och småpratade. Den lätt nyfikna servitrisen undrade varifrån vi kom och när svaret blev Sverige berättade hon att deras kock hade sin mamma i Sverige.

Några minuter senare stod kocken, Alexia Cabrera, vid vårt bord, en charmerande ung dam med rötterna i Uruguay. Vi började prata och Alexia berättade då att hennes mamma Anna-Maria fanns i Reid in Swe... Ryd.. not far from a town called Växjö.

Ack, du lilla värld!

Jag lovade att försöka leta upp mamma och mammans man - en Lasse som varje dag kör bussen mellan Ryd och Växjö.

Sagt och gjort. Med Uppes hjälp gick efterlysningen ut... och ser man på, en halvtimme senare ringer Lasse och berättar att han just nu befinner sig i Växjö tillsammans med Anna-Maria. Och bara några minuter senare fanns dom i Uppe-studion.

Och jag skulle tro att Alexia i Nashville väldigt, väldigt snart får reda på att hon finns på SR Kronobergs hemsida och att mamma Anna-Maria varit i radio.

Förresten - Alexias sparrissoppa var gudomlig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista