Festgryta

Himmelskt gott, hälsar Edith Östman i Örnsköldsvik.
(4 personer) DU BEHÖVER: 600 gram fransyska (eller annat gott kött, t ex älg) 5-6 dl stark buljong 1 stor purjolök 2-3 msk tomatpuré 1 krm svartpeppar ½-1 msk curry 2 krm kardemumma 1 grön paprika 1 röd paprika 2 msk vetemjöl 2 dl creme fraiche GÖR SÅ HÄR: * Strimla köttet i tunna tunna skivor, nästan som med osthyvel. * Bryn köttet, tillsätt buljongen och låt det sakta koka i cirka 45 minuter. * Strimla purjolöken och lägg den i grytan med salt, kryddorna och tomatpurén. (det är så lite salt det handlar om, så det står inte med i själva receptet) * Lägg till sist i de skivade paprikorna - utan kärnor. * Vispa ner vetemjöl och creme fraiche. Servera med ris och eventuella tillbehör, som ananas, banan, nötter, sallad. SMAKLIG MÅLTID!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista