Sjömansbiff

Kock: Stina Algotsson

Matmor Stina Algotsson bjuder på nostaligmat i Västergatans kök den 13 oktober 2008.

Sjömansbiff

4 portioner

  • 500 g benfritt nötkött i skivor, t ex fransyska, innanlår eller mörad bog
  • 3 stora gula lökar
  • smör till stekning
  • 1½-2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10-12 medelstora (ca 1 kg) potatisar, fast sort
  • 4-5 dl vätska (buljong och ev lättöl)

Gör så här:

Skala och skiva löken. Bryn den i smör i en stekpanna på svag värme. Ta upp den.

Bryn köttet, lite i taget, på ganska stark värme. Salta och peppra, ta den mindre mängden salt om grytan ska spädas med buljong.

Skala och skiva potatisen. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Tillsätt buljong och ev lättöl och låt grytan koka på svag värme under lock tills potatisen är mjuk och köttet mört, ca 20 min.

Servera gärna direkt ur grytan med en sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".