Tufft familjeliv när ekonomin krisar

Loreto Lemuz-Diaz står utan fast anställning och får hoppa in och jobba de timmar som erbjuds på olika arbetsplatser. Det påverkar henne och hennes familj väldigt mycket.

- Man måste ju leta jobb hela tiden, så det är ju som att vara arbetslös. Jag kan jobba 40 timmar en vecka, och inget alls nästa vecka. Jag måste ringa runt och be om timmar att jobba hela tiden. Det är jättestressig och det gör mig ledsen, säger Loreto Lemuz-Diaz när hon besökte Västergatan.

Familjen tänker hela tiden på vad de spenderar sina pengar på och risken för separation är större om man har ekonomiska problem. Det visar en ny studie.

Beteendevetaren Hanna Walleyj-Sandahl besökte Västergatan tillsammans med Loreto Lemuz-Diaz håller med om att det kan vara större risk för separation om ett par har det tufft ekonomiskt.

- Det blir ju en ansträngd situation i familjen. Ekonomin påverkar och man kan inte riktigt planera långsiktigt. Blir man av med sitt jobb finns risken att man också förlorar en stor del av sin identitet, säger Hanna Walleyj-Sandahl.

Hör mer från Loreto och Hanna här: