Vågar jag?

24 april kl 15.15

Vissa dagar kan man nöja sig med att gå upp. Andra dagar kräver att man gör entre. Och då på fina klackar.

Min morgon var alldeles speciell. Det var lite kallt, men solen höll på att klä allt i guld. Då funkar det inte att bara gnugga sömnen ur ögonen, hälla i sig kaffe och krypa till jobbet.

Nej, en sån här dag krävde ordentlig frukost, lägga stresskänslor åt sidan, lyssna på favoritlåten och sen sätta sig i bilen. Och ta på sig finskorna och gå ut på den där slaka linan och se om den håller.

En direktsändning har alltid ett moment av oro - kommer det att gå bra? En del frågar mig om jag brukar bli nervös inför en sändning. Så klart, det är jag ofta. Och särskilt var jag det idag, inför vår cafésändning med bubblarna.

Men så bra det blev, världsklass om jag själv får säga! Och det var så skönt att se att nervositeten även försvann hos Carina, Rolf och Björn. De kände sig älskade av publiken.

Ett extra stort tack till Carina Bergqvist, en producent som exakt vet hur en nervös programledare ska tacklas...och linan var inte så slak när allt kom omkring. Vi visste ju att det skulle bli bra!

Ha en jätteskön helg! Marina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".