Vårruset är som kor på grönbete.

Idag är det dags att skicka ut alla kvinnor på grönbete. Vi är ett lag som deltar från SR Kronoberg så vi hoppas på hejarop och applåder när vi rusar förbi...Fast det känns mest som om vi är packade som sardiner i en sardinburk.
11 maj kl 10.45

Först vallas vi runt Växjö sjön och sen får vi chans att fylla våra magar med mat, vin och samtalsmys. Jag har bara ett stort problem... Min häl vill inte riktigt vara med, den börjar ömma och jag vet inte varför.

Vilken tur att jag inte ska springa Stockholm Marathon i år då skulle jag lägga mig ner på golvet och skrika. Jag har efter 5 år i rad sprungit maran i Stockholm, men nu är jag i mål och har inte kommit på något annat. Bra timing med ont och inget lopp att känna pressen inför. Men nu tänker den aktive läsaren: Vårruset ikväll är väll en tävling? Jo, men den tävlar man inte i utan bara deltar, tycker jag. Finns inte en chans på jorden att bli nöjd med en tid när alla bara blockerar vägen och upplever hela rundan som en syjunta.
Apropå syjunta är det dags för den imorgon hemma hos mig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".