14 okt: Nu får Mona sin mangel

Mona Jonsson i Liatorp behöver en ny mangel.
- Det går nog inte få tag i någon, resonerade Mona.
Men hon gav inte upp. Istället ringde hon Efterlysningen...

Och några problem att hitta en mangel åt Mona hade vi definitivt inte. Tretton lyssnare hörde av sig.
Elsmarie Lundström i Alvesta har bytt bil, något som innebär att den gamla hundburen inte längre passar. Så nu är hon på jakt efter en hundbur till en Volvo V70. Inte heller det några problem tack vare Efterlysningens lyssnare.
Vivi Friberg i Kosta väver trasmottor till julen, och där ju färgerna givna: det skall vara rött, grått och svart. Och helst vill Vivi få tag på gamla påslakan som hon kan förvandla till mattrasor. Några påslakan fick vi inte napp på, men väl färdiga mattrasor.
Bo Hammarkvist från Åstorp är i Kronobergs län och jagar älg. Och då passade han på att kontakta radion för att efterlysa en speciell överlevnadskniv. Och minsann, Paul i Alvesta hörde av sig om en sådan.
Arne Nilsson i Ljungby har länge, länge sökt en speciell bok: Norra Allbo hembygdsförenings årsbok 1932-33 - den enda årsbok i serien som Arne inte har. Vi fick ett tips om ett antikvariat. Kanske, kanske...
Maria Boström i Strömsnäsbruk efterlyste två duschväggar - inte heller det ett problem tack vare en lyssnare.
Jan-Anders Persson i Sandsbro behöver ett speciellt fälgkors. Kanske kan vi också lösa det tack vare en lyssnare som hörde av sig efter sändning.
Alf Knutsson i Hovmantorp hittade dock ingen snäckväxel till sin jordfräs.
Men sammanfattningsvis tycker jag ändå att vi lyckades ganska bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".