1 av 2
Sigurd Skärle gav råd om bra väskor. Foto: Niclas Albertsson/SR
2 av 2
Håkan Malmberg hjälper oss att förstå ny teknik.

26 okt: Tips på bra väskor

Sigurd Skärle har drivit väskbutik sedan 1984 och berättade om nyheter och trender när det gäller resväskor. Bland annat berättade han om TSA-låset som finns på fler och fler väskor. Ett lås där amerikanska tullen kan öppna väskor utan att bryta upp låset och förstöra väskan.
Färger på väskor blir också allt vanligare. Med en färgglad väska minskar risken att någon tar din väska av misstag på flygplatsen t ex.

TeknikHåkan Malmberg förklarade vad Blue tooth är för något. En trådlös funktion som både finns på mobiltelefoner och datorer. Förutom att skicka filer gratis via blue tooth så kan du koppla in redskap som t ex ett headset till telefonen eller tangentbord till datorn.
Håkan gav rådet att i inställningarna döpa din telefon till ett eget namn (grundinställningen är att telefonens namn är detsamma som modellnamnet). Han tyckte också att man bör ha funktionen avstängd eller åtminstone osynlig när man inte använder blue tooth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".