11 nov: Efterlysningen grep in!

Gösta Sandberg i Hornsborg har en traktor - och väldigt mycket sten. Men ingen stengrep till traktorn.
Men snart har han en. Tack vare Efterlysningen.

Irene Hansen i Lammhult syr gärna förkläden, helst i den s k Carl Larsen-modellen. Och nu behövde Irene mönster i lite större storlekar.
Vi är inte helt säkra på om vi verkligen lyckades fixa fram mönster, men vi är helt säkra på att Irene fick flera färdiga förkläden att välja på.
Många ägnar sig åt bakning. Som Christina Sorsa i Växjö. Föra tt baka behöver Christina ett bakbord. Och det löser vi åt henne. Ett gott alternativ som en lyssnare tipsade om är att hos den lokale glasmästare beställa en glasskiva i lämpligt mått - perfekt som bakbord.
Från bak till annan matlagning: Margit Petersson i Grimslöv planerar redan att göra isterband till jul. Men för det behöver hon en ny assistent. Tack vare en lyssnare skall det nog ordna sig. Och Carina Bergqvist är inbjuden till provsmakning...
Så långt efterlysningar vi har kunnat hjälpa till med. Här några efterlysningar som ännu så länge inte givit resultat:
Ulla-Britt Åkesson på Bolmsö behöver låna en ugn för att bränna sitt målade porslin.
Stig Johansson i Ryssby söker adressen till den organisation tar hand om gamla, brukbara datorer.
Hans Johansson i Värnamo söker ritningar till radiostyrda modellbåtar från 60-talet, alternativt om någon har en gammal byggsats liggande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".