1 av 2
Sara Bäckmo och Erik Måneld i Västergatans kök. Foto: Niclas Albertsson/SR
2 av 2
Hundpsykolog Silva Banérsson. Foto: Niclas Albertsson/SR

12 nov: Hundar och kastanjer

Kastanjekroketter

Ett gammalt persiskt recept som jag inte har en aning var det kommer ifrån, jag hittade det i en låda, strax till vänster om mitt munspel, som jag faktiskt är en jäkel på (i rätt väder).

2 dl kokta, skalade och mosade kastanjer
2 äggulor
1 tsk socker
¼ tsk vanilj

Blanda ihop i samma ordning som det står, forma till små bollar, doppa i skorpmjöl, lätt uppvispat ägg och sedan i skorpmjöl igen. Fritera tills gyllenbruna och låt rinna av på ett hushållspapper. Servera tillsammans med en mild yoghurt kryddad med honung och koriander.

Det gäller att vara påläst när du ska köpa valp. Hundpsykolog Silva Banérsson berättade i Västergatan torsdag att det tar mycket tid att ha en liten valp. Den ska till exempel passas hela tiden så den inte tuggar på olämpliga saker eller kissar och bajsar inomhus. Ta reda på vilka arbetsuppgifter hunden är avlad till att utföra och se noga till att hundens egenskaper fungerar i familjens vardag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".