1 av 2
Trädgårdsexperterna Pia Nyman och Kerstin Bohlin. Foto: Anna Johansson/SR
2 av 2
Rolf Wimhed från Civilförsvarsförbundet. Foto: Karin Hellzén / SR

15 dec: Blomsterprakt i juletider

Jocke fick besök av trädgårdsinspiratörerna Kerstin Bohlin och Pia Nyman som den här gången fyllde studion med julgrupper och blommor. Det blev förutom snack om julblommor även lite trädgårdstips så här mitt i december.

Dessutom handlar Västergatan om överlevnad. I januari är det fem år sedan stormen Gudrun. Många blev visa av erfarenheten och var mer förberedda när stormen Per sedan kom. Men vad behöver man egentligen ha i sitt hem för att klara sig bra. Rolf Wimhed från Civilförsvarsförbundet gästar Västergatan för att berätta och tipsa.

Förbered dig inför katastrof

Rolf Wimhed från Civilförsvarsförbundet berättar vad du bör ha hemma om en ny storm skulle slå till.

Exempelvis kan man göra en provisorisk ficklampa av en ölburk och ett värmeljus. Och att man genom att använda två konservburkar kan skapa ett provisorisk kokkärl.

Rolfs viktigaste tips är att ha som vana att alltid ha petflaskor fyllda med vatten i kylskåpet. Ett strömavbrott kan inträffa var som helst, när som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista