Vem vill laga en kamera?

16 december

Är det verkligen inte någon som kan laga en digitalkamera som gått sönder?
Frågan ställdes av Gösta Brodén i Växjö i efterlysningen.
Gösta har fått problem med sin kamera. "Släng den" sa fotoaffären han tog kontakt med.
Men det ville inte Gösta - som liksom många andra ifrågasätter slit- och slängsamhället.

Någon reparatör fick vi inte tag på. Däremot tips om en firma i Jönköping som lagar kameror. Så Gösta kanske trots allt slipper att slänga sin kamera.
Handmålade glas från Orrefors var Gunnel Jeppsson från Växjö ute efter, som en lämplig julklapp. En lyssnare tipsade om en speciell butik som specialiserat sig på glas som utgått ur sortimentet.
Vår egen radiokock Erik Måneld vill gärna ha en gammaldags mandelkvarn. Och den efterlysningen satte fart på lyssnarna. Många, många tipsade om att man kan köpa sådana i välsorterade varuhus. Dessutom hörde flera lyssnare av sig och lovade bort sina egna mandelkvarnar.
Eva Olsson i Alvesta har en hushållsassistent, men motorn har gått sönder. Så hon behövde en ny. Det fixade våra lyssnare.
Vi lyckades också hitta en sadel och en sadelstång till en gammal moped, en Husqvarna Novalette. Arne Adolfsson i Värnamo efterlyste en sådan.
Ännu har vi dock inte fått några svar på följande:
Stringtavlor, helst i form av fotbollsspelare.
En fanérsåg, så att Bengt Kockum i Lidhult kan börja göra pussel igen.
En gammal militär- eller postcykel till Camilla Karlssons son.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista