Per Faeltenborg

Musik- och skivaffärsprofilen Per Faeltenborg från Älmhult fick uppdraget att välja fyra låtar. Något som inte visade sig vara helt lätt då han är ett stort fan av boken High Fidelity. I likhet med huvudkaraktären Rob Fleming brukar han lista saker i topp5-listor. Här gäller ju fyra låtar.

Sweet - Action
Gav första riktiga musikkicken. En lördag då Per var tio år hörde han den för första gången och fick gåshud.

Buzzcocks - Boredom
Punken gjorde entré. I en ort som Älmhult var det inte helt enkelt att vara punkare ihop med sina vänner. Det blev många språngmarscher på flykt från raggare. Punken sade "do it yourself" och det har varit Pers ledstjärna sedan dess.

Small Faces - Tin Soldier
En låt som är given på de flesta av Pers listor, även här. Det som numera kan kallas "Creeps-gänget" upptäckte 60-talet genom The Jam och blev mods. "Vi byggde vår egen värld på hemmaplan med vår musik, smak och kontakter med omvärlden."

The Who - I am the sea / The Real me
Enligt Per är The Who världens bästa band. Trots att han alltid föredragit korta, raka låtar och mer eller mindre hatat långa gitarrsolon och annat pretentiöst musicerande. Ändå är det en rockopera som är den platta han lyssnat flest gånger i sitt mitt liv. The Who:s Quadrophenia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista