1 av 2
Erik Måneld. Foto: Niclas Albertsson/SR
2 av 2
Ragnhild Lekberg och Ida Glamheden. Foto: Niclas Albertsson/SR

29 jan: Designstudenter ställer ut

Ida Glamheden och Ragnhild Lekberg går andra året på Designprogrammet vid Linnéuniversitetet. Varje år ansvarar tvåorna för en monter på Möbelmässan i Stockholm. Projektet bedrivs som en kurs där eleverna även fixar sponsorer, resa och logistik. Ida och Ragnhild berättade om årets tema i montern som är "Six ways not to die". Där projekt och produkter från alla tre årskurserna visas. 

Västergatans kock Erik Måneld valde musiken:

Bob Hund - Mer än så kan ingen bli
"Första gången musik talade om för mig att det faktiskt är möjligt att göra vad som helst, hur man vill, och ingen har någon rätt att säga något om det..."

Andrew Bird - Sovay
"Just nu det vackraste jag vet. Jag har ingen riktig förklaring, men ibland behövs det inte. Hittade skivan på biblioteket och det var omslaget som fick mig att vilja lyssna"

Toots & The Maytals - 54 - 46 was my number
"En låt i musikstilen Ska från Jamaica. Jag har alltid varit en Ska-pojke. Någon gång ska jag resa till Jamaica."

Tom Waits - Tango til' they're sore
"Musiken jag vill ha spelad på min begravning och varje dag fram till den dagen. Jag hoppas jag på något vis lyckas leva mitt liv som Tom Waits låter. Inte som om jag druckit en massa whisky och ätit krita, men som att det finns mening, hur vrickad den än är."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".