5 feb: Frisyrer och Wivis musik

Frisören Mari Strandgårdh pratade om frisyrer, hårfärg och hårvårdsprodukter.

Det som gäller för kvinnorna är bland annat lockigt burrigt och ganska mycket tillbaka till det naturliga. Framhäv din naturlighet! Det syns även i hårfärgerna, förstärk hellre än gör om.
För killarna är det lite mer sofistikerat som gäller. Klipp kort! Tänk 30- och 40-tal. Varför inte kombinera en rockig attityd med välvårdat? En frisyr vi kommer att se ännu mer av är rakat på sidorna men lite fluffigare upptill .

Åsedaprofilen Wivi Johansson-Svanberg valde musiken i "Min musik".

Wivi ville hålla sig till låtar med artister hon själv träffat. Det stämmer när det gäller tre av de fyra artisterna.

Pär Sörman - Gunnar Vägman
En kille som Wivi gillat ända sedan han var en ung skådespelare vid Växjöensembeln. Hon har också engagerat honom och gillar särskilt hans tolkningar av Dan Andersson.

Sammy Rimington - Burgundy Street Blues
Wivi har bokat klarinettisten Rimington 20 gånger. Första gången kom det bara sju personer, men med tiden har det blivit fler och fler. Nu går det knappt att få en plats.

Siw Reinestrand - Världen får fred
Wivis vän Siw spelade melodin och Wivi fick uppdraget att skriva texten. Denna låt spelades sedan in i mitten av 80-talet och det var nog med största sannolikhet världspremiär för spelning i radion nu.

Ivan Rebrof - Entonigt klingar den lilla klockan
Enda artisten som Wivi inte träffat, men som hon säger: "Jag beundrar hans basröst och stora omfång, 4,5 oktaver så den ska jag bara njuta av. Hoppas någon annan också gör det ”.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista