Ewa Jonsson. Foto: Karin Hellzén/SR

19 feb: Ewa Jonsson

Ewa Jonsson jobbar med flyktingar på Röda Korset och har i många år jobbat som flyktingkonsulent. I dagens Västergatan valde hon musiken och det blev ett samtal om att resa, flyktingar och om musik.

Musiken Ewa valde:

Medan bomberna faller - Björn Afzelius
"En låt som jag under många år har lyssnat till då och då - på många sätt hänger den ihop med mitt arbete med flyktingar - den beskriver händelser som många jag har mött faktiskt har upplevt"

Night in Shanghai/ Jean Michel Jarre
"Jag älskar att resa och just den här låten lyssnade jag på medan jag en gång för längesedan på Yangtzekiang gled in I just Shanghai."

Burek/ Dino Merlin
"Balkan har I många år varit centralt I mitt liv - Mitt Röda Kors liv inleddes med flyktingströmmarna från Balkan och efter ett otal besök I regionen har det nu en särskild plats I mitt hjärta och just Dino symboliserar på ngt vis hopp för Balkan genom sin härliga musik samt att han tycks passera över all etniska gränser."

Snön faller/ Lundell
"Finns alltid med - Lundell är symbolen för tonår, polare genom åren, otal fester etc."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista