26 feb: Moderna antikviteter

Björn Tisjö och Charoline Andersdotter är antikhandlare som specialiserat sig på 50- och 60-talsmöbler. De berättade om hur det går till när de får tag på saker att sälja. Vilka grejer de själva gillar och att det i en 50-tals inredning krävs en stringhylla, ett skåp i teak, bestick med bakelithandtag och kanske porslin från Stig Lindberg. Förutom de stora mönstren från 70-talet så tror de båda att det dröjer ett tag tills vi börjar leta möbler med grönbetsat trä.

Östertränaren Ludwig Ernstsson gästade studion och hade med sig fyra låtar. Det blev ett snack om musik, känslor, fotboll, skador, livet och hur han tänker som tränare.

*Frankie goes to Hollywood - "The Power of love"
Första låten som det dansades tryckare till i ett garage i Öjaby på 80-talet.

*GES - "När vi gräver guld i USA"
1994 ger många minnen, både VM men det var också året då Ludwig fick sitt genombrott. Så småningom blev han proffs i både Kongsvinger och Austria Wien, men skador satte stopp och Ludde kom tillbaka till Öster.

*Andrea Bocelli - "Con'te partiro"
Låten Ludwig lyssnar på då han vill slappna av, vilket inte är lätt i ett jobb som tränare med två barn.

*Okänd artist - "Cant del Barca"
En låt som ger rysningar. Ingångsmarsch när Barcelona spelar sina matcher på Camp Nou. Ludwig har alltid gillat fotbollen som Barca spelar. I höstas vad Ludde där och det var dessutom en match där Zlatan gjorde succé.