1 av 3
Elena Vinci Hytter. Foto: Niclas Albertsson/SR
2 av 3
Jonas Rogerstam. Foto: Niclas Albertsson/SR
3 av 3
En av Jonas Rogerstams tatueringar.Foto: Niclas Albertsson/SR

2 mars: Rom och tatueringar

Västergatan gästades av Elena Vinci Hytter från Rom i Italien som bott i Åby utanför Växjö i elva år. Hon tipsade om vad man ska tänka på som turist i Rom. Romarna är ett öppet och härligt folk som gärna går ut och inte sitter hemma. Missa inte det moderna Rom. Om du ska äta så lyssna först. Mycket gäster som pratar italienska betyder bra genuin mat. Om det istället pratas engelska så kan det vara en turistfälla. Pröva den äkta italienska pizzan eller kötträtten Saltimbocca. Till maten dricker du vin från någon av vingårdarna utanför Rom. Efter maten dricker du espresso.

Jonas Rogerstam är tatuerare och berättade om tatueringar och om trender i tatueringsvärlden. Den äldsta han tatuerat var en 76-årig kvinna som ville ha blommor tatuerade på sitt ena bröst. Den mest udda tatueringen är en 110-skylt på en killes fotsula. Han har helt slutat tatuera s.k. tribaler utan håller sig till porträtt och "realistiska" tatueringar. Han tycker inte att man ska tatuera sig i ansiktet och på händer. Att ta bort en tatuering kostar mer än att göra en tatuering och det kan ofta bli en längre process.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista