1 av 2
Föräldrapanelen Lasse Willén, Marie Eriksson och Jörgen Hovrell. Foto:Carina Bergqvist/SR
2 av 2
Michael Andersson. Foto:Carina Bergqvist/SR
16 mars 2010

Alvestas historia och Västergatans föräldrapanel

Michael Andersson flyttade till Alvesta för drygt två år sedan och kom på att han ville lära sig mer om Alvestas historia. Han hörde talas om branden 1896 som ödelade en tredjedel av dåtidens bebyggelse. Branden startade av att en fotogenlampa glömdes och några katter lekte och välte ner lampan. När branden väl startat så var det svårt att släcka den. Dock var det ingen som omkom med branden som direkt dödsorsak.

Michael skriver just nu en bok om branden som beräknas vara färdig i höst. Han hoppas sprida kunskap om en händelse som många Alvestabor inte känner till, men som har stor betydelse för hur stadsplanen ser ut idag.

Föräldrapanelen (Lasse Willén, Marie Eriksson och Jörgen Hovrell) diskuterade internetanvändande (trender bland ungdomar att surfa på sidor som visar groteskt innehåll), , nappavvänjning, jämställdhet kring föräldradagar och guldkorn med att vara förälder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".