Vegetariskt

Gratinerad fänkål

Kock: Emelie Detterskog

Den här torsdagen lagade Emelie en rykande god fänkålsgratäng.

4 personer

5 små fänkålshuvuden
1 kruka oregano eller dragon
1 nypa salt
5 klyftor vitlök(små)
3 dl grädde
3 dl hårdost ( min favorit är svecia eller herrgård)

Börja med att sätta ugnen på 200 grader

Skär bort ”spröten” på fänkålen och hacka ner dem lite gran.

Dela ner fänkålen i fyra bitar och ta bort roten.

Lägg dem i en ugnsfast form.

Lägg på örten och hackad vitlök.

Strö över lite salt och häll på grädde.

Lägg riven ost uppe på och in i ugnen i ca 40 min.

Detta funkar som en egen rätt eller som ett tillbehör till något, väldigt gott till grillat, speciellt fisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista