Sparrisbruschetta. Foto: Niclas Albertsson/Sveriges Radio

En liten läcker rätt

Sparrisbruschetta med brynt smör, majonnäs, halstrad pilgrimsmussla, rostade hasselnötter och spansk körvel. Kan serveras som förrätt eller som en liten mellanrätt. Recept av Ia Ahlsgård.

4 personer

2 st knippe sparris
4 st pilgrimsmusslor
4 skivor gott bröd

Blanchera sparrisen i riktigt salt vatten, kyl och skär i fina bitar. Jag marinerade min sparris i lite rapsolja, spansk körvel och citron.

Majonnäsen

150 gr smör
½ st citron( saften av den)
2 äggulor
1 msk senap
salt
peppar

Bryn smör och låt svalna nästan helt. Blanda samman allt utom smöret, tillsätt det droppvis under kraftig mixning. Om det blir för tjockt så kan man tillsätta lite vatten.

Smaka av

Halstra musslorna på hög värme snabbt på båda sidorna, glöm inte att salta.

Toasta brödet och gnid med vitlök.

Rosta nötterna.

Lägg upp på tallrik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".