Johannes visade sommarens mode

1:28 min

Fokus på ljust och vitt på toppen /tröjorna. Man kan faktiskt kombinera olika nyanser av vitt t.ex benvitt ihop med kritvitt. Skarpa linjer och raka snitt är inne i sommar. Kontrasten är djurmönster t.ex leopardmönstret. Johannes visade ett par väldigt korta festshorts i leopard. Dessutom är lite stormönstrade (i 70-talsstil) rätt t.ex på en klänning.

Sommarklänningarna är lite "tantiga" i 50-talsstil. Kjolen och klänningarna går ner över knäna och kan ha stora mönster. De fotlånga klänningarna är också rätt. Lite figursydda kan de vara. Jeansshorts och chinosshorts är rätt sommaren 2011.

Använd stor vit kavaj istället för jacka. Men har du inte en vit så funkar alltid svart.

Starka färger gäller för killarna. Mest på nederdelen som på byxorna eller shortsen. Lite mer klassiskt och sobert upptill, t.ex på skjortan och tröjan. Johannes visade en beige/vit tunn kavaj utan foder. Jeans och jeansskjortan är också rätt i sommar, men ha gärna ett väl tvättat jeanstyg så att det nästan går i ljusblått.

Chinosshorts är rätt för killarna och når ner till knät eller precis över. Det marina temat finns kvar med beige, randigt och marinblått. Testa gärna ett par linnebyxor som är svalt och härligt.

Skjortorna och tröjorna är lite större och inte så tajta i sommar.

För kalla sommarkvällar passar kavajan eller en grovstickad bomullscardigan