Jonas Letellier. Foto: Niclas Albertsson

Festklassiker på olika sätt

Västergatans dryckersexpert Jonas Letelier ger dig tips på några svalkande sommarbål. Måtten på ingredienserna är inte angivna, utan du får prova dig fram tills det smakar bra.

Bra att ha gjort när man skall börja göra bål:

Gör en sockerlag
Pressa citroner
Förbered med is

 Sommarbål

Vodka alternativt Gin
Rabarberlag
Fläderblomssaft
Citronjuice
Mineralvatten alternativt Mousserande vin
Rabarberremsor( färsk rabarber skurna tunnt )
Citronmeliss
Fläderblommor

Sangria

Vinbål
Välj lättare rött vin
eller
Fruktigare vitt vin
Ej med mycket taniner eller ekkarraktär
Sockerlag
Citronjuice
Kanel
Apelsin
Äpple
Bär

Pimms Cup

Pimms Gin
Te( gärna ett rött te )
Jordgubb
Mynta
Lime
Gurka( stänger eller bitar )
Ginger Ale

Plommonbål

Vodka
Plommon kompott
med
Socker
Vaniljstänger
Kanelstänger
Stjärnanis
Låt kryddorna följa med i bålen
Plommonlag
Välj mellan Ginger Ale, Fruktsoda, Äppeljuice

Samtlliga ovanstånende bål förutom Sangrian passar utmärkt utan alkohol också.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".