Krämig eller klar sallad

Potatissallad passar utmärkt till fisk, kött eller som tillbehör i en buffé. Den finns i otaliga varianter. Här kommer två recept från Ia Alhlsgård.

Klar potatissallad ca 8 pers

1 kg potatis
en knippe dill
10 st rädisor
1 st rödlök
2 msk kapris
1 pkt bacon
20 st sockerärtor
2-3 vårlök
lite god vitkål

Senapsvinigrett

2 msk senap
½ dl rödvinsvinäger
2 dl matolja
salt och peppar
vatten
fett från bacon
1dl pumpafrön eller solroskärnor

Koka potatisen. Låt kallna och skär ner i fina bitar. Skär grönsakerna.  
Bryn bacon och sila av fettet.

Blanda allt.

Vispa ihop vinigretten, slå över, smaka av och låt gärna stå och dra några timmar.



Krämig potatissallad

1 kg potatis
1 ask basilika
1 ask spenat
2-3 äpple
½ gurka
½ pkt fetaost
3 dl majonnäs. Gärna hemgjord.
2 dl gräddfil eller naturell yoghurt

Koka potatis, låt svalna och dela ner den i bitar.
Blanchera spenaten och kyl den snabbt.
Mixa spenat och basilika och majonnäs till en härlig grön färg. Rör i gräddfil.

Skala äpple och gurka, tag även bort kärnhusen på gurkan.
Blanda samman allt. Låt gärna stå och dra ett par timmar.
Strö över fröna



Gott till både fisk och kött!!