Västergatan

Susanna presenterar sommarskor

4:43 min

Susanna Andersson berättade om sommarskor i Västergatan idag. På herrsidan handlar det mycket om tygskor och på damsidan finns det mycket olika färgglada skomodeller att välja på.

Sommarens herrskor

– Det handlar mycket om tygskor för herrar och även kängor faktiskt, berättar Susanna.

Tygskorna för herrar är i år väldigt enkla och kommer i flera olika färger. Modellerna har ofta runda former och snörning. Den röda tygskon gillar Susanna bäst.

Sandaler för herrar är också väldigt enkla. De är ofta av "hopp-i-modell", lite som en exklusivare variant av flipflop. Flera kommer med skinndetaljer.

Sommarens damskor

– På damsidan är det mycket rött och mycket orange, men mycket grönt, guld och rosa. Våga ta en annan färg än vitt, säger Susanna Andersson

Ballerinaskon funkar fortfarande mycket bra även i år. De finns i många olika modeller och mönster. Ballerinaskon kan du ha en vanlig dag på jobbet eller till en klänning när du ska på fest.

Pumpsen håller också i sig. Den enkla, klassiska modellen är poppis. Spetsig tå, få detaler och 5-7 cm hög klack. Även här rekommenderar Susanna en rolig färg, orange eller kornblå till exempel.

Kilklackssandaler med flätade klackar är att rekommendera till sommaroutfiten. Remmarna är ofta lite bredare och med guldfärgade spännen.