1 av 6
Kilklackssandaler och pumps med klara färger funkar i sommar. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
2 av 6
Loafers funkar på män i sommar. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
3 av 6
Tygskor, ballerina och tofflor. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
4 av 6
Enkla tygskor, färgglada pumps och kilklackssandal i bakgrunden. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
5 av 6
Tygskor i rött funkar också på killar. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
6 av 6
Susanna Andersson är Västergatans skoexpert.
Västergatan

Susanna presenterar sommarskor

4:43 min

Susanna Andersson berättade om sommarskor i Västergatan idag. På herrsidan handlar det mycket om tygskor och på damsidan finns det mycket olika färgglada skomodeller att välja på.

Sommarens herrskor

– Det handlar mycket om tygskor för herrar och även kängor faktiskt, berättar Susanna.

Tygskorna för herrar är i år väldigt enkla och kommer i flera olika färger. Modellerna har ofta runda former och snörning. Den röda tygskon gillar Susanna bäst.

Sandaler för herrar är också väldigt enkla. De är ofta av "hopp-i-modell", lite som en exklusivare variant av flipflop. Flera kommer med skinndetaljer.

Sommarens damskor

– På damsidan är det mycket rött och mycket orange, men mycket grönt, guld och rosa. Våga ta en annan färg än vitt, säger Susanna Andersson

Ballerinaskon funkar fortfarande mycket bra även i år. De finns i många olika modeller och mönster. Ballerinaskon kan du ha en vanlig dag på jobbet eller till en klänning när du ska på fest.

Pumpsen håller också i sig. Den enkla, klassiska modellen är poppis. Spetsig tå, få detaler och 5-7 cm hög klack. Även här rekommenderar Susanna en rolig färg, orange eller kornblå till exempel.

Kilklackssandaler med flätade klackar är att rekommendera till sommaroutfiten. Remmarna är ofta lite bredare och med guldfärgade spännen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista