1 av 2
Malin Friman-Mossblad, Hani Arabi, Johanna Andersson och Jörgen Hovrell i uppsättningen av Pettsson och Findus. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
2 av 2
Pettsson och Findus-medlemmarna.
Västergatan

Pettsson och Findus i Gemla

4:45 min

Ensamblen är i det närmaste klara med sina förberedelser inför lördagens premiär av Pettsson och Findus på Gemla gamla station. Pettson och Findus ska på rävjakt och allt börjar med att de får besök av grannen Gustavsson. Frågan är om Findus överhuvudtaget kommer att fixa detta – han vill i stället skrämma dem!

Jörgen Hovrell spelar Pettson och har lagom till premiären låtit skägget växa lite, resten fixar ett lösskägg. Findus, spelad av Johanna Andersson är förberedd på det som komma skall, nämligen exploderande hönor, fyrverkerier och linbanespöken.

Och regissören Malin Friman Mossblad hoppas på att alla ska göra som hon sagt. Särskilt högsta hönset i hönsgården, Prillan.

Föreställningen har premiär på lördag i Gemla.

Västergatan
vastergatan@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista