1 av 2
Charlie Ahlberg Foto: Niclas Albertsson/Sveriges Radio
2 av 2
Annika Eriksson Foto: Linda Ottosson/Sveriges Radio
Västergatan

Dans och bilar är hans största intressen

Del 1 Charlie kombinerar bilar och dans
9:35 min

Den 27 maj börjar en utställning på Virserums konsthall om dans, dansband och människorna runtomkring. En av dem som intervjuats inför utställningen är Charlie Ahlberg.

På söndag är det invigning av en utställning i Virserums konsthall som heter Danz. Annika Eriksson är ansvarig för utställningen och berättade i Västergatan om alla hennes möten med människor som älskar dansbandmusiken.

Charlie Ahlberg är en av dem som finns med i utställningen, han pluggar på motorsportgymnasiet i Anderstorp med inriktning att bli tävlingstekniker. Dessutom är han uttagen till att vara mekaniker i racinglandslaget. Bilar och motorer är ett av hans stora intressen, det andra är dans och dansbandsmusik.

Han är ute och dansar med kompisarna så ofta han hinner. Trots att han bara är 17 år är det inga problem att komma in på dansställena, speciellt inte när hans mamma hänger med. Dansbandsmusik har han alltid gillat och en av favoriterna är Lasse Stefanz.

Västergatan
vastergatan@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".