1 av 7
Och koncentration! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
2 av 7
Den färdiga vinterrätten färdig att servera! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
3 av 7
Korvtillverkning kräver sina redskap. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
4 av 7
I kastrullen: Fläsk, rödlök och äpplen i en ljuvlig blandning. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
5 av 7
Pumpabitarna, som snart ska bli puré, bakas i ugnen Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
6 av 7
Såväl öl som rött och vitt vin passar bra till maten. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
7 av 7
Korvarna puttrar i stekpannan. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Recept

Lammkorv med salvia och pistage med potatis och pumpapuré och rödkål med rökt fläsk

Denna gång bjuder Västergatans kock Gustav Hector på en härlig vinterrätt - lammkorv med salvia och pistage samt potatis och pumpapuré och rödkål med rökt fläsk. Med hjälp av sommelier Jonas Letelier kollar vi också in vilka drycker som passar till denna typ av mat. Klicka på "läs mer" för att ta del av dagens recept i Västergatan.

Korv 4 port

600g grovmalen lammfärs

1 schalottenlök

4 vitlöksklyftor

2 msk skalad pistage

15 blad färsk salvia

fjälster

salt och svartpeppar

Hacka lök och vitlök fint och bryn i panna. Låt svalna. Hacka nötter och salvia grovt. Blanda alla ingredienser, smaka av och provstek lite av färsen. Skölj fjälster och stoppa korven.

Pumpapuré

600g mjölig potatis

200g matpumpa

smör och mjölk

salt och peppar

Koka potatisen och rosta pumpan. Pressa potatis och pumpa i potatispress. Vispa i smör och mjölk. Smaka av.

Rödkål med fläsk

300g rödkål

1 rödlök

100g rökt fläsk

vinäger

honung

kummin

salt o peppar

Strimla kål och lök och tärna fläsket. Fräs i smör. Tillsätt vinäger, honung och kummin. Koka ihop och smaka av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista