Vatteninformatören Nina Lindberg har ägnat dagen åt att förbereda inför teckningsutställningen på Skäralids Naturum. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad.

Fredagen den 20 mars

Den här veckan sitter tredjeklassare runt om i Skåne och landet och skriver sina första nationella prov i matte och svenska. Arena träffade några av eleverna och deras lärare på Hyllinge skola i Åstorp innan första provet skulle börja.

Ringsjön i Mellanskåne mår bättre än på flera år. Efter ett intensivt arbete med att rensa sjön på skräpfisk är siktdjupet rekordstort i vissa delar av sjön. Och detta innebär att sjön håller på att återhämta sig efter många års problem med övergödning. I Arena idag möter du biologen Rickard Nilsson från Höör som arbetat med sjön.

På söndag är det världsvattendagen och det uppmärksammas på Skäralids Naturum i Klippans kommun med en utställning med riktigt unga konstnärer. För förra året hade Länsstyrelsen i Skåne en teckningstävling för barn inför världsvattendagen och de är dom teckningarna som nu ställs ut. Arenas reporter Malin Nilsson träffade Nina Lindberg, vatteninformatör på Länsstyrelsen.

Vi pratar med komikern Nour El Refai som ikväll uppträder i Ängelholm, och så besöker vi kurdiska föreningen i Kristianstad som är mitt i förberedelserna inför det kurdiska nyåret som de firar ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".