För Roger Nordlund och hans son Robin är det alltid en sorg att förlora ett får. Foto: Rickard Sturesson/SR Kristianstad

Tisdagen den 24 mars: Dieselutsläpp och lodjur

I dagens Arena kollar vi upp dieselutsläppet i Perstorp. Är det risk att dricksvattnet kontamineras?

Nyligen avslutade länsstyrelsen sin inventering av lodjur i Skåne. Man hittade fyra djur, varav en var en hona med unge, vilket innebär en föryngring av den annars klena stammen.

Men som det ofta blir när rovdjur kommer till nya platser så uppstår det en konflikt med de som bor i området sen tidigare, och så även i Skåne denna gång.

Glas i kycklingen? Ja, det har blivit ett obehaglig och oönskat inslag i menyn de senaste dagarna.
 

För lite mer en månad sedan startade sjukvårdsföretaget Carema sin verksamhet med hembesöksbilar: bilar som ska göra akuta hembesök med läkare till folk som av olika anledningar kan ha svårt att ta sig till vårdcentralen.
Äldre multisjuka och barn hör till de prioriterade grupperna.

Nu kan Kristianstadsborna köpa sina bussbiljetter via mobiltelefon.

Arenas reporterhar tagit en sväng med linje tio tillsammans med Erdoan Ajdinovski som har kört buss i tre år.
Han tycker det nya systemet är mycket smidigare, både för personal och resenärer.

Upp emot 10 000 skåningar som har rökt under en längre tid kommer att ingå i en studie som sätter fokus på lungcancer, KOL och hjärt- och kärlsjukdomar.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".