1 av 2
John lennon och Yoko Ono under sin sängprotest. Foto. Scanpix
2 av 2
Saeid Kazemi har uppfunnit en käke som gör det lättare för studenterna att öva. . Foto: Lina Sundahl-Djerf/SR Kristianstad

Måndagen den 30 mars: käken som låter

I helgen avslutades en stor utställning i Amsterdam, med anledning av att det precis är 40 år sedan John Lennon och hans fru Yoko Ono drog dit för att göra sin världsberömda bed-in for peace.

Är du rädd för att gå till tandläkaren? Tycker du att det brukar göra onödigt ont?  I framtiden kan det bli bättre. Saeid Kazemi, lärare på Högskolan i Kristianstad, har uppfunnit en interaktiv käke.

Vi åker också till skolgården på Byavångsskolan i Tomelilla och träffar Börje Hedgate, en av de fem som jobbar som skolmorfar och skolmormor i Tomelilla Kommun. Börje har varit skolmorfar i nästan sju år och var med och startade det här med morfar och mormor i skolan för att få fler vuxna i skolan. Men nu ska kommunen spara och säger upp Börje och de andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".