Ruzica Stanojevic´ (V) vill sänka kommunpolitikernas arvoden. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad

Onsdagen den 15 april: Nya turer kring tidningen Go morgon

Anställda på gratistidningen Go morgon i Hässleholm anmäler idag initiativtagaren till tidningen Magnus Johansson till polisen eftersom de inte fått ut sina löner.

Tidningens första nummer kom ut i mars, men efter bara fyra nummer lades den ner efter att den hamnat i akut ekonomisk kris. Det uppdagades då att företaget bakom tidningen aldrig blev registrerat och att det inte fanns något utgivningsbevis för tidningen. I Arena idag berättar två före detta anställda om varför de polisanmäler sin före detta chef.

I den ekonomiska krisens fotspår har vi hitintills hört om uppgörelser mellan fackförbundet Metall och dess motparter på arbetsgivarsidan om att sänka de anställdas löner för att undvika uppsägningar.
 Nu vill Vänsterpartiet i Kristianstad att kommunpolitikernas arvoden där sänks med 25 procent.
Ruzica Stanojevic’ (V) har skrivit motionen och besöker studion.

Nästa vecka kör Klimatolympiaden igång. På tisdag hålls den första semifinalen och imorse lottades vilka lag som möter varandra.

Vill du veta mer om Klimatolympiaden? Gå in på tävlingens sida.

Strumpor ska få skåningarna att välja vårdenhet i maj. Det tror Region Skåne, vars nya reklamfilm för hälsovalet föreställer strumpdockor som agerar ”skåningar”.

 

Se strumpdockornas film - med bloopers (felsägningar och misstag.)

Arkeologer har utanför Kivik hittat vad man tror är spår efter en stor handelsplats som kan ha varit större än Birka och Uppåkra. Maletofta kallas platsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".