1 av 3
En tonårstjej var i helgen nära att bli överkörd av ett tåg i Lönsboda vid en obevakad järnvägsövergång. Foto: Fredrik Brofalk/SR Kristianstad
2 av 3
Korna på Svalövs lantbruksgymnasium mötte en storpublik. Foto: Madeline Fritsch/SR
3 av 3
Mats Jansson, gatuchef Osby. Foto: Fredrik Brofalk/SR Kristianstad

Måndagen den 20 april: Omdiskuterad järnvägsövergång på tapeten igen

En tonårstjej var i helgen nära att bli överkörd av ett tåg i Lönsboda vid en obevakad järnvägsövergång. Detta är inte första gången säkerheten kring järnvägen i Lönsboda ifrågasätts. Arena är idag på plats i Lönsboda och pratar med bland andra kommunen och Banverket om varför inget händer.

Nätdrogen DXM befaras i helgen ha tagit två unga människors liv i Gällivare. Och i påskhelgen tros en ung kille i Åhus ha överdoserat på samma drog, men överlevde. I dagens Arena möter du polisen Magnus Jönsjö som arbetar förebyggande mot droger i Åhus, läraren Fredrik Wihlborg som kommer prata om drogerna på livskunskapen och elever på Sånnaskolan i Åhus.

Arenabygget i Kristianstad går i veckan in i en ny fas. 600 pålar ska slås ner i marken under fyra veckor. Vi har pratat med Per-Ola Pershaf, projektchef och boende i de närmsta husen, bland annat Mona.

Den som har frågor kring nätdroger eller har hittat misstänkta tablettkartor får reda på mer via FASS hemsida www.fass.se  eller hos CAN - Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning:www.can.se.

Och efter fem möter du Kristianstadregissören Thérèse Ahlbeck i dagens Möte.

Guppande ljuver, krumbukter och skutt - I Svalöv bjöds det idag på en annorlunda show när flera hundra personer samlats för att se när kor släppas ut på grönbete.

Det är Svalövs gymnasiums lantbruk som sedan några år tillbaka bjuder in nyfikna att komma och vara med när skolans mjölkkor för första gången får ge sig ut i vårsolen och det här har förvandlats till något av en folkfest.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".