Måndagen den 27 april: Beslut om badhus ikväll

Ikväll ska kommunfullmäktige i Hässleholm besluta om ett  nytt badhus. Turerna kring badhus-planerna har varit många, men förslaget som nu är uppe för beslut innebär att ett nytt badhus byggs på Österås i Hässleholm. Arena kollar idag av vad Hässleholmarna själva tycker och frågar ut kommunalrådet Urban Widmark (M) och oppositionsrådet Tommy Nilsson (S) inför kvällens fullmäktige.

Valborg stundar, och det innebär fest. Men också ungdomsfylla. I Bromölla kommun försöker drogsammordnaren komma åt problemet genom att påverka föräldrarna. Köp inte ut, är budskapet.

Och så hör du Simon Wedderien som tog fast mannen som smygfotade under kvinnors kjolar i fredags i Kristianstad.

Apropå Valborg. Hur står det i dessa torra tider ut med brandrisken? Får man tända bål? Ja, i Nordöstra Skåne råder inget förbud för tillfället, och enligt brandingenjör Jonas Nilsson vid räddningstjänsten i Kristianstad lär det inte bli något över Valborg heller.

Däremot råder just nu eldningsförbud i både Ängelholms och Höganäs kommun. Det fina vädret innebär att det har blivit allt torrare i skog och mark.

Skrivmaskinen har gått ur tiden. Men det var inte så länge sen. Många av oss minns fortfarande skrivmaskinslektioner, färgband som trasslar och smattret. Men bland ungdomarna är det annorlunda.

Stig Arne Wahlqvist har samlat på skrivmaskiner ett helt liv - en samling som han nu satt ihop i en liten utställning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".